Belföld

MCF Roma Összefogás: a várakozásoknak megfelelően alakul a választási részvétel

Az MCF Roma Összefogás Párt szerint a várakozásoknak megfelelően alakul a választási részvétel – mondta Fodor Ferenc, a párt kampányigazgatója röviddel a szavazóurnák lezárása előtt.

Látható, hogy az előző országgyűlési választáshoz képest alacsonyabb a részvételi arány, tehát mind a két politikai oldalnak nehéz dolga van a szavazók mobilizálása tekintetében – közölte Fodor Ferenc, annak kapcsán, hogy az országgyűlési képviselő-választások első fordulójában vasárnap 17.30 óráig a választásra jogosult mintegy 8,1 millió választópolgár 61,72 százaléka adta le szavazatát. Fodor Ferenc azt mondta, „a szavazópolgárok, mind a politikai jobb-, mind a politikai baloldaltól többet vártak; ez a roma szavazók esetében hatványozottan igaz”.

„Az MCF Roma Összefogás Párt a rövid felkészülése ellenére sikeres kampányt vitt véghez, és bízunk abban, hogy programunk és jelöltjeink hitelessége meghozza azt a mérhető eredményt, amire számítunk” – fogalmazott a kampányigazgató, hozzátéve: „számunkra minden eredmény sikert jelent, hiszen a párt egy hosszú út első, nagyon nehéz és bátor lépését tette meg azzal, hogy önálló roma politikai erőként indult a választáson”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik