Sport

Valentino Rossi: Sosem adtuk fel

valentino-rossi(210x140)(1).jpg (valentino rossi, )
valentino-rossi(210x140)(1).jpg (valentino rossi, )

A Doktor, majdnem három év után állhatott a pódium legfelső fokára, ám lélekben mindvégig kitartott.

A hétvégi gyorsaságimotoros-világbajnokság asseni futamán ismét régen látott eseménynek lehettek szemtanúi a jelenlévők, ugyanis hosszú idő után újra Valentino Rossi győzelmével zárult a futam.

A kilencszeres világbajnok motoros természetesen nagyon örült a győzelemnek, hiszen 2010-ben elszenvedett sérülése óta nem tudta azelőtt megszokott formáját hozni.

Rossi, régi-új csapatával, a Yamahával 80-adik győzelmét aratta és megmutatta a kétkedőknek, hogy igenis képes még elsőként áthaladni a célvonalon.

Nagyon boldog vagyok, de még mindig alig tudom elhinni.”- nyilatkozta a verseny után az olasz. „Kétszer vagy háromszor is vissza kell majd néznem, amint áthaladok a célvonalon. Őszintén bevallva, nem hittem volna, hogy újra nyerni fogok, hiszen nagyon sok idő telt el a legutóbbi elsőségem óta. Két nagyon nehéz szezonon mentünk keresztül, amelyek rengeteg csalódással és kudarccal végződtek.”

Köszönöm a csapatnak és mindenkinek, aki velem együtt küzdött a sikerért és nem adták fel a harcot ebben a nehéz időszakban. Nem lehettünk biztosak benne, hogy újra versenyt nyerhetünk, de sosem adtuk fel.”

Az aspeni győzelmem azért is különös, mert minden kategóriát figyelembe véve itt ünnepeltem 2009-ben a századik futamgyőzelmem. Nagyon kemény riválisaim vannak, akik gyorsak és erősek, de én minden hétvégén így szeretnék küzdeni, mint most. Ez a célom.”

Rossi ezelőtt 2010 októberében nyert utoljára futamot, Malajziában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik