Élet-Stílus

Schumacher Vanda a tanárok helyzetéről: Olyan siralmasan keveset keresnek, hogy elszégyellem magam

Sárosi Zoltán / RTL
Sárosi Zoltán / RTL
Az éppen felvételiző húgának igyekszik segíteni középiskolát találni, ami mint mondja, nem is olyan egyszerű.

Schumacher Vanda még a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben mesélt arról, hogy tinédzserként nem éppen kiváló oktatásban volt része. A minap az Instagram oldalán hosszasan írt arról, hogy bár sokáig nem foglalkoztatta az iskolák és a tanárok helyzete, ez az utóbbi időben megváltozott, hiszen a húga éppen most felvételizik, hogy tovább tudjon tanulni, az iskolaválasztás viszont nehezebb, mint hitte.

Együtt járunk sulit nézni, hogy a legjobbat tudjuk választani számára, ez viszont nem is olyan egyszerű. Főleg úgy, hogy közel 16.000 tanár hiányzik a közoktatásból, akik pedig vannak, olyan siralmasan keveset keresnek, hogy elszégyellem magam. Nem tudom, hogy várhatnám el, hogy a húgomnak, és még a komplett új generációnak jó oktatásban legyen része, ha nincs, aki tanítsa őket

– írta bejegyzésében a színésznő.

A poszt további részében egy petíció aláírására buzdította a követőit, remélve, hogy ezzel elindulhat a pozitív irányú változás.

Minden egyes ember gondolkodjon el azon, hogy mennyire megdöbbentő, hogy egy tanár 160 ezerért dolgozik. Hogy tud ez megtörténni? Hogy várhatnánk el a tanároktól, hogy ennyi pénzből nem csak, hogy megéljenek, hanem minőségi munkát végezzenek, miközben egy gyorséttermi dolgozó többet keres? Szerintem sehogy! Írd alá a petíciót, hogy változzon valami, mert ez most már létszükséglet

– sürgette követőtáborát Schumacher, hozzátéve: „Fontos a tudás, hiszen anélkül semmik vagyunk. Kellenek a tanárok! Kell, hogy valaki odafigyeljen a fiatalokra, mert övék a jövő, és szükségük van a támogatásra!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vanda Schumacher (@vanda.schumacher1) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik