Gazdaság

Vásárlói roham a magyar Lidl-üzletekben, van, ahol már a nyitásnál elfogyott a sikertermék

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Sietniük kell azoknak, akik érdeklődnek a Lidl slágertermékének számító, közel egy év után visszatérő játékkonyha iránt. A közösségi média zárt csoportjaiban arról írnak, hogy a játékkonyha a hatalmas érdeklődés hatására a boltlánc több üzletében is a reggeli órákban, sőt valahol az első percekben elfogyott – írja a portfolio.hu, amely szerint ilyenkor érdemes másik üzletben próbálkozni.

A boltlánc korábbi tájékoztatása szerint a Lidl minden üzletében kapható a slágertermék november 17-től, kivéve a VI. kerület Király utca 112., az V. kerület Ferenciek tere 2. és az V. kerület Arany János u. 27-29. szám alattit.

A portál birtokába jutott információk alapján feltételezhető, hogy az áruházlánc azon döntésében, hogy egyes üzletekbe kevesebbet küld a népszerű játékkonyhából az is szerepet játszhatott, hogy a tavalyihoz képest jelentősen emelkedett annak ára. Annak, aki a számos kiegészítőt tartalmazó minőségi fajátékot haza szeretné vinni, a legfrissebb katalógusár szerint 29 999 forintot kell fizetnie.

Egy másik nyomós ok, amely szintén indokolhatta azt, hogy egyes üzletekben a tavalyinál kisebb darabszámú játékkonyha érkezett, hogy a Portfolio információja szerint a nagy népszerűség és a felvásárlási láz ellenére bizonyos boltokban a tavalyi készlet közel 25–30 százaléka megmaradt decembert követően is.

Frissítünk!

A Lidl a hírre reagálva azt közölte: a rendkívül erős vásárlói érdeklődés, valamint az áruházakban a nem élelmiszer jellegű termékek értékesítésére rendelkezésre álló terület korlátossága okán fordulhat elő az, hogy a termék már az első nap elfogy. A vállalat raktáraiban azonban további mennyiség áll rendelkezésre, így az áruházak utánrendelhetik a játékkonyhát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik