Sport

Diszkvalifikálták a bokszolót, mert kidobta a ringből ellenfelét

Profi karrierje huszadik mérkőzésén első vereségét szenvedte el a hétvégén Clevelandben Montana Love, de ezt leginkább magának köszönheti. Diszkvalifikálták ugyanis a Steve Spark elleni meccs derekán látott megmozdulása miatt.

A 12 menetesre kiírt, feszült mérkőzés második felvonásában a hazai közönség előtt bunyózó, a találkozónak esélyesként nekivágó Love padlóra került. Folytatta, majd felrepedt a bőr a szeme alatt, miután a hatodik menetben összefejeltek Sparkkal. Csak hosszas egyezkedés után engedték tovább bokszolni az amerikait, ám ezután eldurvult az összecsapás, majd egy kötél melletti közelharcnál Love kidobta ausztrál ellenfelét a ringből.

Spark ugyan talpra érkezett és egyből visszamászott a ringbe, a mérkőzés nem folytatódott, Montana Love-ot ugyanis leléptették és kihirdették Steve Spark győzelmét.

A Love-ot képviselő sztárpromóter, Eddie Hearn szerint nehéz szakma a mérkőzésvezetőké, de egyértelműen rossz döntés született. Szerinte nem is történt igazi dobás, Spark pedig egyből visszatért a kötelek közé és folytatni akarta. Felülvizsgálatot kértek és szívesen megismételnék a meccset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik