Belföld

Adó 1% – Még felajánlhatja!

Még mindig nem késett el az 1%-os felajánlással, még akkor sem, ha egyébként már elküldte az adóbevallását. A bevallástól függetlenül a nyilatkozatot tartalmazó borítékot 2009. május 20-ig, azaz szerda éjfélig zemélyesen vagy postán is el lehet juttatni a lakóhely szerint illetékes adóhivatalnak. A borítékon feltétlenül fel kell tüntetni saját adószámunkat, ennek hiányában érvénytelen a nyilatkozat!

Minden adófizetőnek lehetősége van arra, hogy adója egy részét az általa megjelölt civil és/vagy egyházi kedvezményezettnek, költségvetési előirányzatnak ajánlja fel. Fontos tény, hogy ha valaki nem rendelkezik a kétszer 1 %-ról, adójának ez a része nem vész el, hanem a költségvetésben marad: az államkasszába kerül.

Az 1 %-ok felajánlása nem kötelező, de aki élni szeretne a lehetőséggel, rendelkező nyilatkozatot, vagy nyilatkozatokat kell adnia, attól függően, hogy csak az egyik, vagy mindkét 1 %-ot felajánlja-e.
Magyarországon a potenciális felajánlók több mint fele nem rendelkezik adója 1 százalékáról semmilyen civil szervezet számára!

A felajánlással duplán segíthet: minden felajánlott forint után egy másik forint kerül egy közös alapba, amelyből aztán a Nemzeti Civil Alapprogramon keresztül minden civil szervezet szabadon pályázhat.

Támogassa a civileket adója egy százalékával! A felajánlás Önnek semmibe nem kerül, támogatása azonban sok szervezet munkáját nagyban segíti!

Az adó 1%-os rendelkező nyilatkozatok postára adási határideje: 2009. május 20.

A programot a Nemzeti Civil Alapprogram támogatja.

Látogasson el honlapunkra!

Társadalmi célú reklám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik