Belföld

BKV: egymillió forint a nyomravezetőknek

Két BKV-alkalmazott elleni támadás miatt összesen egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a társaság vezérigazgatója a tettesek mielőbbi kézre kerítése érdekében.

Vasárnap két esetben is BKV-alkalmazottakra támadtak, előbb a 130-as busz újpalotai végállomásán két részeg lökte le a sofőrt a járműről, aki súlyosan megsérült, majd a támadók segítségnyújtás nélkül elmenekültek. Nem sokkal később az 52-es villamos vezetőjét két férfi minden előjel nélkül kétszer megütötte, ezzel könnyű sérülést okozva.

Az elmúlt időszakban elszaporodott esetek miatt hathatós és széleskörű társadalmi összefogásra van szükség. A BKV pedig azonnali intézkedéseket tesz a megelőzésért. “Minden kézzelfogható és a jogszabályoknak megfelelő lehetőséget megvizsgálunk annak érdekében, hogy járművezetőink testi épsége munkavégzésük során a jövőben ne forogjon veszélyben” – közölte Kiricsi Karola a társaság szóvivője.

A rendőrséggel – a hasonló esetek felderítése érdekében – sürgős egyeztetéseket kezdeményezett a társaság, illetve vizsgálják azt is: lehetőség van-e arra, hogy a járművekre is kiterjesszék a kamerás megfigyelőrendszert, valamint tervezik a nagyobb biztonság elérése érdekében az ellenőrök létszámának növelését, átcsoportosítását is – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik