Sport

A Fradi bocsánatot kért, amiért nem engedték be a meccsre az érvényes jeggyel bíró, erdélyi születésű válogatott hokist

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Reisz Áron erdélyi születésű magyar válogatott hokis, aki érvényes jeggyel rendelkezett a szerda esti FTC-Gyergyó Erste Liga-meccsre, amelynek a Tüskecsarnok adott otthont. Ennek ellenére nem jutott be, mivel a biztonsági emberek úgy döntöttek, csíkszeredai születésűként nem mehet be a hazai szektorba, írta a Telex.

„A biztonsági szolgálatot nem érdekelte az, hogy magyar állampolgárként, magyarországi lakcímmel rendelkezem, csupán a születési helyem alapján biztonsági kockázatnak minősítettek. Mindezt természetesen olyan megalázó módon, hogy a Fradi-indulót akarták elénekeltni velem annak feltételeként, hogy beléphessek a hazai szektorba az érvényes jegyemmel. (…) Azt csak megjegyzem, hogy a Fradinak semmi problémája nem volt a születési helyünkkel, akkor, amikor Fradi-színekben utanpótlás bajnoki címet nyertünk az egyesületnek (két évtized után az első bajnoki címe volt a szakosztálynak).

Mind a Fradi diszkriminatív hozzáállása az Erdélyben születettekhez, mind pedig a biztonsági szolgálat megalázó eljárásmódja, „románozása” szégyenletes volt. Számomra ép ésszel felfoghatatlan, hogy 2022-ben ilyen megtörténhet Magyarországon, hogy az embereknek tartania kell attól, hogy születési helye miatt beengedik-e vagy sem egy sporteseményre

– foglalta össze érzéseit az esettel kapcsolatban Reisz a Facebook-oldalán.

Az eset nagy vihart kavart, a székely kommentelők értetlenül álltak a történtek előtt, a Fradi pedig pénteken közleményben jelezte, elnézést kér azoktól, akiket kellemetlenség ért a szerdai bajnokin.

„A klub belső vizsgálata megállapította, hogy jégkorongszakosztálya hibát követett el, amikor sem a mérkőzés szervezésekor, sem a mérkőzés időpontjában nem adott egyértelmű tájékoztatást arról, hogy a 2022. október 26-án, a Tüskecsarnokban rendezett FTC-Telekom – Gyergyói Hoki Klub Erste Liga-mérkőzésen a vendégszurkolók esetében milyen szabályok szerint jár el. A Ferencvárosi Torna Club a hiányos tájékoztatásért és a szurkolók kezelése során felmerült problémákért elnézést kér.  A szükséges intézkedéseket meg fogja tenni a szakosztály. A magyar jégkorong érdeke mindig és mindenkor a teljes összefogás és az egymásba kapaszkodás. A sportág csak úgy lehet sikeres, ha a jégen is a teljes nemzetegységet képviseli, határon innen és határon túl is egymásért kell harcolnia mindenkinek.

A Ferencvárosi Torna Club ezért az összefogás jegyében meghívja soron következő, október 29-i, szombati bajnoki mérkőzésére, az Újpest elleni Derbire a Gyergyói Hoki Klub és a Csíkszeredai Sport Klub vezetőit és játékosait. A klub ugyanakkor kárpótolja mindazon szurkolókat, akik a pontatlan tájékoztatás miatt nem jutottak be a szerdai mérkőzésre

– olvasható a közleményben, amely azzal zárul, hogy a klub visszafizeti azoknak a belépő árát, akik érvényes jeggyel bírtak, mégse jutottak be. A szerdai meccset egyébkként 5-1-re nyerte a Gyergyó.

A kiemelt képen Reisz (piros mezben) és Szaller Márk (balra) látható a magyar válogatott edzésén a budapesti Tüskecsarnokban 2018. március 22-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik