Belföld

Vagyonnyilatkozatot kérnek egy budai bölcsődében az oda jelentkező családoktól

Egy felháborodott szülő juttatott el egy felvételi lapot a Blikknek, amelyet a család korábban egy XII. kerületi bölcsődéből kapott. Ebből kiderül, hogy a szülőknek, akik az említett intézménybe szeretnék beíratni a gyereküket, egy a politikusok vagyonnyilatkozatához hasonló dokumentumot kell kitölteniük, ami ingatlanra és járművekre vonatkozó adatokra is kitér.

A megszólaló család a lapnak jelezte, a jövedelmük mellett a telekre, házra, nyaralóra vonatkozó adatokat is meg kellett volna adniuk négyzetméterre pontosan, az értékével és a szerzés idejével együtt.

„Értjük, hogy a jövedelemigazolás miért szükséges, hiszen az étkezés térítési díjánál például figyelembe veszik a keresetet. Azt kifogásoljuk, hogy az önkormányzat olyan részletességű nyilatkozatot kért tőlünk, mint a közpénzből fizetett politikusoktól” – mondták a szülők a lapnak, hozzátéve, hogy végül kitöltötték az ívet, de az ingatlanra vonatkozó részeket kihúzták. Egyedül a „százéves” autójukra vonatkozó adatokat adták meg, bár azt sem szívesen. A szülőket az is bosszantja, hogy nem adott nekik senki hivatalos indoklást, hogy miben segíti az önkormányzat munkáját az, hogy pontosan megtudják, hol és mekkora házban élnek vagy örököltek-e valamit a közelmúltban. Mint mondták, nincs titkolnivalójuk, elvből nem értenek egyet az egésszel.

A lap megkereste a hegyvidéki önkormányzatot a témában, ők azt válaszolták, az egész procedúra azért szükséges, mert túljelentkezés esetén döntő lehet a szülők vagyoni helyzete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik