Sport

Tripla repítette a Sharkst, Crosby visszatér

Patrick Marleau mesterhármast szerzett a Colorado Avalanche elleni mérkőzésen az NHL-ben.

A San José hokicsapata két egymást követő napon játszott, ráadásul a kapuban a cserekapus kapott helyet, ám a Cápákat ez sem tántoríthatta el attól, hogy a Colorado Avalanche elleni összecsapáson megszerezzék zsinórban harmadik győzelmüket. A Nyugati főcsoport harmadik helyezettjénél ezúttal Patrick Marleau volt a király, aki három góllal is megterhelte Jean-Sebastian Giguere hálóját. A kínálkozó lehetőséggel élő Thomas Greiss 37 löketből mindössze egyszer kapitulált, a Sharks pedig 4-1-re nyerte meg a találkozót.

Életjelt adott magáról a Vancouver Canucks, az előző szezon döntőse az Ottawa Senators elleni rangadón tett azért, hogy a legutóbbi tíz meccsén ne ötvenszázalékos legyen a mérlege (ez volt a hatodik siker). Az idénybeli hetedik gólját jegyző Chris Higgins a hosszabbításban juttatta extra ponthoz a Canucksot.

Szép lassan kúszik feljebb a táblázaton a Detroit Red Wings, amely a duplázó Brad Stuart és a kapuban brillírozó Jimmy Howard duójának köszönhetően 4-2-re nyerni tudott az Anaheim Ducks vendégeként. A rajtnál kissé beragadó autógyáriak már a hatodikok nyugaton.

A játéknapon a Vancouveren kívül a Carolina Hurricanes tudott még nyerni hazai jégen, a vendéglátók a Toronto Maple Leafst győzték le 3-2-re. A kanadai gárda ugyan megpróbált visszakapaszkodni 2-0-ról, Jeff Skinner találata a hajrában eldöntötte a párharcot.

A Pittsburgh Penguins – na meg a világ jégkorongjának – szurkolói fellélegezhetnek, ugyanis Sidney Crosby a magyar idő szerint kedd hajnali játéknapon visszatér a jégre. A kanadai klasszis január 6-án szenvedett agyrázkódást és azóta nem játszhatott tétmeccsen, ám csapatának orvosai vasárnap este zöld jelzést adtak neki a játékra.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Carolina Hurricanes-Toronto Maple Leafs 3-2
Colorado Avalanche-San José Sharks 1-4
Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 2-4
Vancouver Canucks-Ottawa Senators 2-1, hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik