Belföld

Kellemes nyaralóidőnk lesz

Az ország nagy részén kevés felhő és sok napsütés ígérkezik, csak az északi és a keleti megyékben növekszik meg időnként és kissé a felhőzet, ám eső ott sem valószínű. Kellemes nyaralóidőt jósolnak a meteorológusok, az igazi kánikula szombat délutánra érkezik.

Az északi szél csak a Tiszántúlon marad élénk, időnként meg is erősödik, másutt gyenge lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet az ország nagy részén 30 fok közelében, a déli megyékben 1-2 fokkal e felett valószínű.

A délután második felétől északnyugat felől már egyre kevesebb helyen várható záporeső, zivatar. A szél mindenütt északira, északnyugatira fordul, és főként a Dunántúl északi felén, a középső országrészben valamint északkeleten időnként megerősödik.

A várható időjárásról bővebben az FN.hu Időjárás oldalán olvashat.

A hét közepén száraz és mérsékelten meleg léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe, zavartalanul napos nyaralóidőt okozva. Szombaton, a nap második felében érkezhet egy frontrendszer, amely előtt átmenetileg kánikulai hőmérséklet alakul ki. A front vasárnap vonulhat át felettünk, felhő és csapadékmezejével.

Észak-Európában hűvös van

A Földközi-tenger medencéjében, a Kárpát-medence térségében valamint a Kelet-európai-síkságon anticiklon található. Így ezeken a területeken sok napsütés jellemző, zápor, zivatar csak elszórtan fordul elő. Ezzel szemben kontinensünk északabbi részein ciklonok és frontjaik okoznak csapadékos, hűvös időjárást.

Hazánk felett a következő 36 órában egy gyenge hidegfront halad át, átmenetileg kissé változékonyabbra fordul az idő, és néhány fokkal csökken a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik