Foci

Eb-elődöntős a portugál válogatott

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A labdarúgó-Eb első negyeddöntőjében a portugálok Cristiano Ronaldo góljával legyőzték a cseheket, és bejutottak a legjobb négy közé.

Elkezdődött az egyenes kieséses szakasz a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon. A csehek – ahogyan az 1996-os kontinenstornán is – a portugálokkal talákoztak, Varsóban.

Tizenhat évvel ezelőtt Karel Poborsky góljával az esélytelenebbnek vélt csehek mentek tovább. A csütörtöki mérkőzés remek első félidőt hozott, a magyar válogatott által az Eb előtt egy héttel megvert csehek nem játszották az ijedt nyúl szerepét Cristiano Ronaldóékkal szemben. A 18. percben Plasil szöglete után Rui Patricio rosszul jött ki a kapujából, de Milan Baros centikkel lemaradt a labdáról.

Szervezett játékukat ugyanakkor többször is megbontotta a luzitán válogatott. A 24. percben Ronaldo remek labdát kapott, megelőzte a védőjét a tizenhatoson belül, majd hét méterről lőtt, de Cech bravúrral mentett.

A 33. percben is a Real Madrid játékosához jutott el a labda, aki 8 méterről, háttal a kapunak, ollózva próbálta meg bevenni Cech kapuját, de mellément a játékszer. Két perccel később nagyon messziről lőtt szabadrúgást Cristiano Ronaldo, alig ment mellé a labda.

A legnagyobb helyzet az első félidő hosszabbításában esett meg: Ronaldo mellel vett át egy labdát, majd megfordult vele és iszonyatos erővel tüzelt, de csak a kapufát lőtte telibe.

Fordulás után is CR7-kapufa következett, ezúttal szabadrúgásból. Sokkal jobban játszottak a Bento-fiúk a második játékrészben, és a gól meg is született a 79. percben: Nani adta a labdát a jobb oldalon Moutinhónak, a beadásra érkezett Gebre Selassie szorításában Cristiano Ronaldo, és 8 méterről a kapuba fejelt (0-1).

Innentől kezdve a portugálok rutiniosan őrizték az eredményt, a csehek nem tudtak újítani és kibontakozni.

A portugálok a spanyol-francia meccs győztesével találkoznak majd a fináléba kerülésért.

Eredmények – labdarúgó-EB, negyeddöntő

Csehország – Portugália 0-1 (0-0)

Varsó, Nemzeti Stadion. Vezette: Webb (angol)

Csehország: P. Cech – Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limbersky – Plasil, Hübschman (Pekhart, 86.) – Jirácek, Darida, Pilar – Baros. Szövetségi kapitány: Michal Bílek

Portugália: Rui Patrício – J. Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao – Moutinho, Veloso, Meireles (Rolando, 87.) – Cristiano Ronaldo, Hélder Postiga (Hugo Almeida, 40.), Nani (Custodio, 84.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento

Gólszerző: Cristiano Ronaldo (79.)

Sárga lap: Limbersky (90.), illetve Nani (26.), Miguel Veloso (27.)

Videó: Ronaldo elődöntőbe fejelte a portugálokat:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik