Belföld

Profi és intelligens a romák gyilkosa

Egyelőre nem bizonyított, de a szakértők szerint elképzelhető, hogy ugyanazok gyilkoltak hétfő hajnalban Kislétán, akik korábban Tiszalökön, Tatárszentgyörgyön és Nagycsécsen. A rendőrség áprilisban 50 millió forintra emelte fel a nyomravezetőnek járó díjat, az FBI profilalkotói is bekapcsolódtak az ügybe, de a gyilkos vagy gyilkosok továbbra sincsenek meg.

Rendezett, higgadt elkövető vagy elkövetők állhatnak a gyilkosságok hátterében – mondja Végh József kriminálpszichológus.

A nyugalmazott rendőr alezredes úgy véli, a mostani bűncselekmény beleilleszkedhet a korábbi, romák ellen elkövetett fegyveres támadások sorába. Erre utal például, hogy Kislétán csakúgy, mint korábban, vadászfegyverrel lőttek romákra, ráadásul szintén egy olyan településen, amely közel van az autópályához.

Végh József szerint azonban a rendőrségnek bizonyítania kell, hogy a mostani eset valóban egy jól megtervezett sorozatgyilkosság része.

A rendőrség a romák elleni támadások miatt külön nyomozó csoportot hozott létre, 50 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, és Magyarországra hívta az FBI profilalkotóit, kézzel fogható eredményt eddig azonban nem sikerült elérniük.

Végh József szerint ez azt erősíti, hogy az elkövető profi, jól képzett, az intelligenciája az átlagosnál magasabb, rendezett életet él, és nem lóg ki a környezetéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik