Belföld

Örülhetnek a gyalogosok: újabb zebra lesz a Blaha Lujza téren

BKK
BKK

Akadálymentesítjük Budapestet: elkészült a negyedik zebra is a Blaha Lujza téren! – ezt írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely, főpolgármester.

A BKK közleményében úgy fogalmaz, hogy mától minden irányban akadálymentesen átjárható a felszínen a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése. Ez annak köszönhető, hogy a BKK – a Blaha Lujza tér megújításához kapcsolódva – kialakította a harmadik új gyalogátkelőhelyet a Blaha Lujza téri csomópont Erzsébet híd felőli ágában, a Rákóczi úton. A BKK a Blaha Lujza tér felújításával egy időben összesen három új gyalogátkelőt létesített a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében.

A Blaha Lujza tér felújításának apropóján arról ír Karácsony, hogy ez a folyamat „nem pusztán arról szól, hogy megszépül a tér és minél több fát ültetünk, hanem nagyon fontos eleme az akadálymentesítés is, hisz például a babakocsival közlekedők ugyanúgy megérdemlik, hogy egyszerűen és kényelmesen átjuthassanak egy forgalmas út egyik oldaláról a másikra, mint bárki más.”

Szerinte ezzel még egy lépéssel közelebb „kerültünk, hogy Budapest egyik leglepusztultabb teréből egy ligetes, zöld, fákkal teleültetett találkozóhelyet hozunk létre, akadálymentes új zebrákkal és nyilvános mosdóval.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik