Nagyvilág

Kamerák előtt rántottak pisztolyt a volt argentin elnökre

Egy brazil férfi váratlanul pisztolyt szegezett Cristina Fernandez de Kirchner argentin alelnök arcához, aki éppen hazafelé tartott. A férfi az argentin politikus rajongói között bújt meg, mert éppen szimpátiatüntetést tartottak a rezidenciája közelében, amiért korrupciós vádak miatt indítottak ellene eljárást. A korábbi kétszeres argentin államfő néhány centire volt csak a pisztolytól, amit nem tudtak elsütni: a rajongók és a biztonsági emberek azonnal kicsavarták a merénylő kezéből a pisztolyt, miközben Fernandez de Kirchner lehajtotta a fejét.

A brazil férfit letartóztatták.

Cristina Fernandez de Kirchner, aki 2007 és 2015 között elnökként vezette a dél-amerikai országot, továbbra is az egyik legbefolyásosabb argentin politikusnak számít. Viszont korrupciós ügyek miatt került bajba: az ügyészség 12 év börtönt kért a volt államfőre, ami felbőszítette a politikus rajongóit és országszerte szerveztek mellette tüntetéseket – írta a The Guardian.

Frissítünk!

A BBC szerint a fegyver töltve volt, csak besült, amikor meghúzták a ravaszt. Vagyis óriási szerencséje volt a politikusnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik