Belföld

Megszólalt a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja

Megszólalt a romák elleni sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottja: Cs. István a Népszabadsággal azt közölte, hogy nem ő dobta fel társait, és állítása szerint nem rasszista.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban levő férfit a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy ő vezette azt a gépkocsit, amivel a tiszalöki gyilkosság helyszínére mentek a feltételezett elkövetők.
Cs. István az első, aki a nyilvánosság előtt megszólal a gyanúsítottak közül, a Népszabadságnak ügyvédjén keresztül, írásban válaszolt a lap kérdéseire.

A férfi nem kívánt válaszolni arra, hogy járt-e Tiszalökön. „Bármit válaszolnék ugyanis rá, azzal mintegy elismerném, hogy ott jártam” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy ő informálta-e a rendőrséget és dobta fel társait, azt mondta: “Ha én lettem volna az informátor, más szerepet kaptam volna az ügyben. De erről szó sincs. Nem dobtam fel senkit.” Hozzátette: valaki biztos adott információt a rendőrségnek, mivel az NNI augusztusban saját bevallása szerint sem járt közel ahhoz, hogy potenciális gyanúsítottakat nevezzen meg, illetve fogjon el. Ehhez képest pár nappal később a helyi rendőröket kihagyva hajtották végre azt az akciót, amelynek során a gyanúsítottakat elfogták.

„Gyors infó lehetett, illetve messze nem teljes körű, ez magyarázza azt is, hogy igazoltatás után engem elengedtek” – fogalmazott a férfi, akit nem sokkal később mégis őrizetbe vett a rendőrség.

Kitért arra is, hogy nem tudott arról, hogy az elfogás helyszínén, a debreceni diszkóban fegyverek voltak elrejtve.
Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a cigányokról, volt-e velük komolyabb konfliktusa, azt mondta: átlagos véleménye van, személyes gondja nem akadt eddig velük. Mint fogalmazott: „Nem a szín számít, hanem, hogy rendes ember-e valaki, vagy nem. Nem vagyok rasszista, csak egy teljesen átlagos ember, átlagos gondolkodással.” Elismerte ugyanakkor, hogy Csontrabló néven ő írt az interneten – ahogy a lap kérdésében fogalmaz – „masszív cigányellenes szöveget”.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy néhány sör hatására írta mindezt, majd elnézést kért azért, hogy „elengedte magát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik