Kultúra

Több mint negyedmillióan látták a Szépművészeti Bosch-kiállítását

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A múzeum történetének második leglátogatottabb tárlata lett.

Több mint 250 ezren látták a Szépművészeti Múzeum Menny és pokol között – Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállítását, ezzel az április 9. és július 17. között megrendezett tárlat lett a múzeum történetének második leglátogatottabb kiállítása – írja az MTI.

A múzeum azt hangsúlyozta közleményében, hogy a mintegy 90 művet bemutató tárlat nemcsak az első átfogó Bosch-kiállítás volt Közép-Európában, de a teljes nemzetközi múzeumi világot tekintve is az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-bemutatójának számított.

Mintegy félszáz köz- és magángyűjteményből érkeztek művek Budapestre: többek között a New York-i Metropolitan Museum of Art, a párizsi Musée du Louvre, az amszterdami Rijksmuseum, a londoni The National Gallery, a Los Angeles-i J. Paul Getty Museum, valamint a madridi Museo Nacional del Prado is kölcsönzött alkotásokat. A kiállításról szóló beszámolónkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Nem bánja meg, aki alászáll Bosch poklába
Sokat lehet tanulni a Szépművészeti Múzeum grandiózus Bosch-kiállításából, a megzabolázhatatlan képzelőerő áradása pedig ma is ugyanúgy letaglózza a nézőt, mint 500 éve.

A Szépművészeti Múzeum a Bosch-tárlat bezárta után is nagyszabású kiállításokkal várja a látogatókat: az intézményben június végén nyílt meg és október közepéig lesz látható a Henri Matisse művészetét bemutató tárlat, október végétől pedig egy átfogó El Greco-bemutatóval találkozhat majd a közönség – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik