Sport

Akár az NBA-be is visszatérhet az olimpián majdnem lebénult kosaras

Ned Dishman / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Ned Dishman / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
11 hónapja újra meg kellett tanulnia járni, jelenleg pedig azért harcolt, hogy visszatérjen a kosárlabdapályára Aron Baynes – ráadásul akár mindjárt az NBA-ben!

A 35 éves ausztrál kosaras 2021. július 28-án, az Olaszország elleni olimpia csoportmérkőzésen sérült meg, de nem a pályán. A center ugyanis meccs közben kiment a mosdóba, de ott összeesett, végül az egyik stábtag a földön fekve, véres mezben talált rá.

Kapcsolódó
Kiment a mosdóba meccs közben az olimpián, újra meg kellett tanulnia járni a kosarasnak
Miközben az ausztrál kosárlabda-válogatott története legjobb szereplését produkálta az olimpián, a csapat egyik alapembere, Aron Baynes a poklok poklát járta meg.

A 2014-ben a San Antonio Spursszel NBA-bajnok, 35 éves kosarast kórházba szállították, ahol kiderült, súlyos gerincvelő-sérülést szenvedett.

Közel két hónapot töltött kórházakban, megtanult újra járni, januárban azonban sikerült újrakezdenie a kosárlabdát, és most egy teljes évnyi távollét után igyekszik visszatérni a pályára.

Baynes jelenleg Las Vegasban edz, ahol az NBA-klubok túlnyomó többsége a Summer League-ben játszik, és ha bizonyítja jó formáját, akkor nem elképzelhetetlen, hogy valamelyik együttes igényt tart majd rá.

A kosaras eddig kilenc szezont játszott az NBA-ben, 2014-ben NBA-bajnoki címet nyert a San Antonio Spursszel, míg legutóbbi, 2020–2021-es szezonjában 6,1 pontot és 5,2 lepattanót átlagolt a Toronto Raptorsban. Tavaly nyáron Ausztráliával bronzérmet szerzett tokiói olimpián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik