Belföld

Átadták a Prima Primissima Díjakat

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat a Művészetek Palotájában. Kiemelkedő teljesítményükért a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport képviselői nyolcadik alkalommal részesültek elismerésben a vállalkozók napján.

Az irodalom kategóriában Moldova György író; a sport kategóriában Buzánszky Jenő olimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat tagja; a népművészet és közművelődés kategóriában a Csík Zenekar részesült az elismerésben.

A képzőművészet kategória nyertese Kubinyi Anna textilművész, a zeneművészet kategóriáé Érdi Tamás zongoraművész, az építészet és építőművészet kategóriáé Balázs Mihály építész lett. A Prima Primissima Díjat a tudomány kategóriában Rubik Ernő építész, tervező, feltaláló; az oktatás és köznevelés kategóriában Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző; a sajtó kategóriában Veiszer Alinda műsorvezető; a színház- és filmművészet kategóriában Koltai Lajos operatőr kapta. Közönségdíjat vehetett át Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

A Prima Primissima Díjat és Alapítványt 2003 nyarán alapította Demján Sándor üzletember a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökségének közreműködésével. A felajánlásnak köszönhetően az alapítvány tíz éven át ítélheti oda a kitüntetést. A primissimák, vagyis a kategóriák győztesei 50 ezer eurót kapnak, a többi jelölt (prima) tíz-tízezer euró díjazásban részesül. A közönségdíj szintén 50 ezer euróval jár.

A vendégek között volt Schmitt Pál köztársasági elnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik