Belföld

Újabb jégeső a Nyírségben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat köszönetét fejezi ki négy megye és a főváros tűzoltóinak, akik négy napon át dolgoztak a viharkárt szenvedett nyírségi településeken a lakóházak ideiglenes helyreállításánál. Pénteken újabb vihar pusztított.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, a Hajdú-Bihar és a Pest megyei egységek, valamint a Budapesti Különleges Rendeltetésű Mentőszervezet tagjai 4196 lakóház megrongálódott tetőszerkezetének ideiglenes fóliázásában nyújtottak igen jelentős segítséget a szabolcsi hivatásos és önkéntes tűzoltóknak, speciális mentőknek, illetve a helyi lakosoknak – emelte ki köszönetnyilvánításában a térségi helyhatósági vezető.

“A tűzoltók megfeszített munkájáról a bajba jutott emberek mindenütt a legnagyobb elismerés hangján beszélnek, s soha nem felejtik el segítségüket, amit a megyei önkormányzat is külön megköszön” – hangsúlyozta Seszták Oszkár közleményében.

Szabolcsban az éjjeli vihart követően egyébként péntek délután újabb követte, melynek során borsó nagyságú jég is hullott többfelé. A Nyírtelekhez tartozó Gyulatanyán egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, amelynek helyét fóliával takarták be a riasztott tűzoltók.

A vasárnapi viharban megrongálódott házak fóliatakarását is több helyen megbontotta a szél, ezeket a károkat a még a helyszínen lévő szabolcsi tűzoltók hárítják el péntek esetig, s utána ők el elvonulnak a településekről – mondta Pernyák Sándor, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik