Belföld

Erőszakkal leitattak két kislányt

Ideiglenesen intézetben helyezték el azt a két kislányt, akit alkoholmérgezéssel szállítottak kórházba a mentők Nagyradáról - írta a Zalai Hírlap.

A felügyelet nélkül hagyott, utcán dülöngélő, fulladozó hatéves és tízéves gyermekhez szombaton a faluban élők hívtak mentőt. A kórházban kimosták a kislányok gyomrát, infúziós kezelést kaptak, majd hétfőn hazaengedték őket.

A lap információi szerint a szülők a testvérpárt egy ismerősük felügyeletére bízták, aki erőszakkal leitatta őket. Az anya ekkor a szomszéd faluban volt rokonlátogatáson, az apát pedig a garabonci ivóban találták meg a rendőrök.

A szomszédok a lapnak elmondták: a szülők italozása, az éjszakai randalírozások, verekedések miatt hetente ki kellett hívni a családhoz a rendőrséget.

A körjegyző döntése alapján a gyerekeket – a két kislányt és kisebb testvérüket – szerdán ideiglenesen intézetben helyezték el, a rendőrség pedig kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást. A hatóságnak 30 napja van arra, hogy eldöntse, visszakerülhetnek-e a gyerekek a szülőkhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik