IMF
Gazdaság

Össztűz alá kerülhet a forint

Nagy kaszálásra készül a forint gyengülésére számítva a nemzetközi befektetők egy része.

Külföldi piaci elemzések és előrejelzések szerint érdemes a forint ellen spekulálni, mert tovább gyengül majd a svájci frankkal szemben, így az erre a forgatókönyvre játszóknak szép nyereséget hozhat a magyar fizetőeszköz gyengélkedése – írja a Magyar Nemzet.

Az elemzések egy része kifejezetten ajánlja a befektetőknek a gyorsan elérhető, könnyű és jó keresetet. Nem beszélve arról, hogy minél többen „fogadnak” arra, hogy tovább drágul a frank a forinttal szemben, annál több befektetőnek áll érdekében a hazai deviza gyengülése.

Bari Csaba, a Buda-Cash devizakereskedője szerint az alpesi fizetőeszköz drágulásának az is oka, hogy a frank egy menedékdeviza. Amint bizonytalanná válik a piaci hangulat, a befektetők megválnak a rizikósabbnak vélt fizetőeszközöktől, és a jól bevált svájci frankhoz menekülnek.

Tegnap a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette, hogy nincs alapja a magyar gazdasági helyzettel kapcsolatos piaci hisztériának. Az IMF szóvivője közölte: Magyarország nem kért időpontot a hitelmegállapodással kapcsolatos tárgyalások újrakezdésére.

Ez egybevág azzal, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta a hírt, hogy hitelmegállapodásra törekedne ősszel a valutaalappal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik