Élet-Stílus

Hazamehettek az Egyesült Királyság legkorábban született ikrei

Száznegyven napnyi kezelés után hazaengedték az Egysült Királyság legkorábban született ikerpárját a nottinghami Queens Medical kórházból. Harley és Harry Crane édesanyja huszonkét hetes és öt napos volt a várandósságával, amikor az ikrek világra jöttek.

Jade és Steve Crane tizennégy éve vannak együtt. A 39 éves nő és az 52 éves férfi az elmúlt tizenegy évben azért küzdöttek, hogy családot alapíthassanak, de sehogy sem sikerült nekik. Végül számos kudarc után, és összeomlás után, egy mesterséges megtermékenyítés után Jade ikrekkel lett várandós.

A pár boldog volt, ám az ikrek túl korán jöttek világra. Harry súlya 520 Harleyé mindössze 500 gramm volt. Az orvosok közölték az összetört szívű szülőkkel, hogy bár mindent megtesznek, a babáknak gyakorlatilag nincs esélyük a túlélésre. Mégis, száznegyven nappal később, a szülés eredetileg tervezett időpontja után két héttel a babák hazamehettek a kórházból – írja a BBC.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Crane Twins Harry & Harley (@twins22weeks) által megosztott bejegyzés

Az ikrek hat operáción és huszonöt vérátömlesztésen estek át. Volt vérmérgezésük, agyi-, és tüdőbevérzéseik, látásproblémáik. Harley és Harry továbbra is nagy kihívásokkal néznek szembe, a légzésüket például még oxigénnel kell segíteni, de ezt már otthon, a szüleik is megtehetik.

A Crane szülők mindvégig hittek a csodában, hosszú, fáradtságos útjukat az Instagramon dokumentálták. Profiljuknak több mint húszezer követője van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Crane Twins Harry & Harley (@twins22weeks) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik