Belföld

Hamisan tanúztak az olaszliszkai vádlottak?

Állításuk szerint hamisan tanúskodtak korábban az olaszliszkai vádlottak, ezért új vallomást szeretnének tenni. Többek szerint összebeszéltek, ki vigye el a balhét. Jövő hét pénteken hozhatnak ítéletet.

Keddi nyilatkozataikkal szembesítették az olaszliszkai gyilkosság vádlottjait a szerdai tárgyalási napon. Ennek során rengeteg ellentmondásra derült fény lapunk helyszíni tudósítója szerint.

Több vádlott azt állította, hogy korábban hamisan tanúskodott, ezért új vallomást szeretne tenni, mások hazugságvizsgálatnak vetnék alá magukat.

Többen azt állították: összebeszéltek, hogy “ki vigye el a balhét”. Ennek részleteiről azonban szintén nem volt egyetértés a vádlottak között: volt, aki azt állította, abban állapodtak meg, hogy minden családból egy ember vállalja a bűncselekményt, míg mások szerint a fiatalkorúak voltak a kiszemeltek.

A harmadrendű vádlott azt állította, csak öccsét akarta menteni, ezért vallott maga ellen, ám mivel már testvérét is megvádolták, ezért szeretne újra nyilatkozni.

Mint Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtósa elmondta: a héten még csütörtökön és pénteken lesz tárgyalási nap, jövő hét pénteken viszont már ítéletet is hirdethetnek.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik