Foci

Rooney és Matthaus sem érdekli a bolgárokat

Pénteken az angol labdarúgó-válogatott Bulgáriában játszik Eb-selejtezőt, ez azonban nem hatja meg a szurkolókat.

Lothar Matthaus együttese nem szerepel eddig túl fényesen az Európa-bajnoki selejtezők során, a bolgár csapat ugyanis öt meccs alatt csak egyszer nyert két-két döntetlen és vereség mellett, így csak csoportja negyedik helyén szerénykedik.

Úgy tűnik a szurkolók sem hisznek már a csodában, ugyanis a német legenda hiába harangozta be úgy a pénteki, angolok elleni meccset, mint az év legfontosabb eseményét, a tikettek nem nagyon akarnak fogyni. Amikor ez a cikk íródott, addig kevesebb mint 15 ezer jegy talált gazdára, pedig a találkozót a 43 600 férőhelyes Vasil Levski stadionban rendezik Szófiában.

„Ugyan csak minimális az esélyünk, hogy kijussunk az Eb-re, de engem is meglep ez az alacsony fokú érdeklődés, mivel legjobb tudomásom szerint sokan szeretik az angol focit errefelé” – mondta egy bolgár drukker az egyik jegyiroda előtt. Nem érheti szó a ház elejét, ugyanis a szövetség azzal is bepróbálkozott, hogy a benzinkutakon is meg lehet vásárolni a belépőket, ám ez a kezdeményezés eddig befuccsolni látszik.

Bulgária legutóbb a 2004-es, portugáliai Európa-bajnokságra jutott ki, akkor három vereség lett a torna vége.

A Fabio Capello által irányított Anglia mindeközben veretlen a sorozatban, csak a szintén vereség nélkül álló Montenegró ellen csúszott be két döntetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik