Gazdaság

Erős maradt a forint, de a frank is

Erős maradt a forint szerdán, az eurót délután 16 órakor 275,26 forinton jegyezték a bankközi piacon; a svájci frank továbbra is nagyon erős.

A forint egész héten erősödött az euróval szemben, pénteken még 278 forint körül volt az árfolyam. A kereskedők szerint ebben közrejátszott, hogy a jegybank részéről több olyan nyilatkozat is megjelent, amelyeket a piac úgy értelmezett, hogy a kamatemelési ciklus folytatódhat, akár még az év utolsó monetáris tanácsi ülésén is sor kerülhet egy újabb szigorításra.

A svájci frank továbbra is rendkívül erősen tartja magát az euróval szemben, ennek hatására a forinttal szembeni jegyzése 216 forint közelébe emelkedett délelőtt, délutánra viszont 214, 90 forintra mérséklődött.

Kedden délután 213,45 forinton jegyezték a svájci devizát. A kereskedők szerint az erősödő trendben rövid távon nem várható változás. A frankhiteleseknek az kedvezhetne, ha az euró magához térne, ehhez pedig az kellene, hogy enyhüljön az eurózóna adósságproblémákkal küzdő országainak helyzete.

A svájci jegybank csütörtökön kamatdöntő ülést tart. A piacon nem várnak változást a jelenlegi kamatszintben, de a döntéshez fűzött kommentárok befolyásolhatják a kereskedést.

A dollár 206,11 forintot ért szerda délután, szemben az előző napi 205,70 forintos árfolyammal. Száz japán jent 245,81 forinton jegyeztek a keddi 246,15 forint után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik