Belföld

Bíróságon tanúskodik Gyurcsány

Az ügyész arra kíváncsi, mit tud a volt miniszterelnök és Jánosi György a Zuschlag Jánoshoz tartozó szervezetek támogatásáról.

Gyurcsány Ferencnek és Jánosi Györgynek, az ifjúsági ügyekkel foglalkozó minisztérium egykori vezetőinek tanúkénti meghallgatásával folytatódik a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása ma Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Az ügyész a Zuschlag-per október 13-ai tárgyalásán indítványozta az ifjúsági ügyekkel foglalkozó minisztériumok egykori vezetői és vezető beosztású munkatársai – Gyurcsány Ferenc, Jánosi György, Mesterházy Attila, Szilvásy György, Benedek András, Keszthelyi András – tanúkénti meghallgatását, az indítványt a tanácsvezető bíró elfogadta.

Az ügyész indoklása szerint a Zuschlag János érdekeltségébe tartozó szervezetek pályázati támogatásának feltárásában a Nemzeti Civil Alapprogramnál és a Mobilitásnál minden részletre kiterjedő bizonyítási eljárást folytatott le a bíróság. A Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium, valamint utódszervezetei pályázati és egyedi támogatásainál azonban még több pont tisztázatlan.

Fodor Endre tanácsvezető bíró október 19-én bejelentette, hogy a bíróság Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt november 12-ére, Szilvásy Györgyöt és Benedek Andrást november 16-ára, Mesterházy Attilát és Keszthelyi Andrást november 18-ára idézi be a Zuschlag-perben tanúkénti meghallgatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik