Foci

Brazil-verésre készülnek a bosnyákok

Brazília és Bosznia-Hercegovina futballválogatottja kedd este nyolc órától Svájcban barátságos mérkőzést játszik egymással.

A Seleção, amely amolyan “vegyes csapattal” áll fel a svájci mérkőzésen, a célok tekintetében is vegyes pontokat fogalmazhat meg az elkövetkezendő időszakra. Amíg az európai csapatok a vb-selejtezők őszi nyitányára készülnek, a brazilok az olimpiára készítik fel játékosaikat, valamint hosszú távon már a 2014-es, hazai rendezésű vb-re is hangolnak.

A bosnyákok a közelmúlt remeklését – Eb-pótselejtező a portugálok ellen – egy még nagyobb diadallal szeretnék felülmúlni.

Brazil oldalon Kaká, Robinho, Pato és Maicon sincs a keretben, ellenben Ronaldinhóval, akinek Mano Menezes, a nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya ezúttal bizalmat szavazott. André Santos és Rafael sérülések miatt kénytelenek kihagyni az összecsapást, Jonas és Hernandes viszont nagy valószínűség szerint a kezdőben kap helyet. A válogatott korábbi Gabon és Egyiptom elleni barátságos meccsein mindketten kiválóan teljesítettek.

Boszniában joggal reménykedhetnek egy esetleges győzelemben. Safet Susic, a csapat trénere bejelentette, hogy két klasszistámadóját egyszerre szerepelteti majd. Edin Dzeko, a Manchester City kiválósága és Miralem Pjanic, a Roma játékosa alkotja majd a csatársort az ötszörös világbajnokok ellen. Így könnyen elképzelhető, hogy a 3-5-2-es felállást alkalmazza majd Susic kapitány.

A mérkőzést kedd este nyolc órától rendezik a svájci St. Gallenben, az AFG Arénában. A helyszínt a „hazai” brazilok választották, Brazíliában még javában zajlik a bajnokság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik