Belföld

Összeül a nemzetbiztonsági bizottság az Omninvest miatt

A bizottság az Omninvest hátterét szeretné megismerni és kíváncsiak, hova kerül az oltóanyagból befolyó pénz.

Simicskó István jövő hétfőre összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát, hogy a képviselők tájékoztatást kaphassanak arról, a kormány milyen nemzetbiztonsági eszközöket vett igénybe a H1N1-vírus elleni oltóanyagot gyártó cég hátterének megismerésére.

A bizottság KDNP-s elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, szeretnék, ha a közvélemény elé kerülne, hogy kik állnak a cég mögött, és kikhez kerül az oltóanyagokért befolyt pénz.

A politikus emlékeztetett Oszkó Péter közlésére, amelyben – szavai szerint – a pénzügyminiszter azt mondta, a kormány nemzetbiztonsági eszközöket is igénybe vett, hogy megismerjék az oltóanyagot gyártó cég hátterét.

Az influenza elleni oltóanyagot az Omninvest Kft. gyártja.
A képviselő azt is kijelentette, hónapok óta tudni lehet, hogy influenzajárvány fenyeget, de a kormány kísérleti eljárásokat akar tesztelni.

Véleménye szerint az oltás ügyre is az a kiszámíthatatlanság, a szervezetlenség és az összevisszaság jellemző, amely bármely
más területre.

Emlékeztetett Oszkó Péternek arra a korábbi kijelentésére is, amely szerint az ügyben az a legfontosabb, hogy mennyiért vásárolnak vakcinát. Simicskó István ebből azt a következtetést vonta le, hogy a kormány a járványból is üzletet akart csinálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik