Foci

Az Alkmaarnak tapsolhattak a gyerekek

Az AZ Alkmaar 3-2-re legyőzte az Ajax Amsterdamot a december 21-én botrányba fulladt holland labdarúgó kupamérkőzés újrajátszásán.

A találkozóra – a holland szövetség (KNVB) döntése alapján – csak gyerekeket engedtek be, így mintegy 20 ezer 12 év alatti tanuló tekintette meg a meccset, egy-egy kísérő jelenlétében.

Emlékezetes, decemberben a nyolcaddöntő 36. percében – 1-0-s Ajax-vezetésnél – egy huligán rátámadt a vendég Alkmaar kapusára, aki megvédte magát, földre terítette a drukkert, majd többször bele is rúgott, amiért a játékvezető kiállította őt.

Válaszul Gertjan Verbeek, a vendégek vezetőedzője lehívta csapatát a pályáról. Néhány nappal később a KNVB úgy döntött, hogy újrajátsszák a találkozót, mert “ésszerűtlen” lenne a meccs folytatása, mivel ebben az esetben emberhátrányban kellene játszania az Alkmaarnak.

A csütörtöki ismétlés során az Ajax pedig már a 10. percben vezetett, de nem tudták megtartani az előnyüket. A szünetben 2-2 volt az állás, a második félidőben pedig egyetlen gól eldöntötte a továbbjutást. Ezt a találatot az Alkmaar szerezte, Elm tizenegyesből volt eredményes, így a Holland Kupa negyeddöntőjébe lőtte csapatát.

Eredmény – Holland Kupa, nyolcaddöntő
Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar 2-3 (2-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik