Belföld

Levelet kapunk Horváth Csabától

Mintegy 240 ezer távfűtéses lakásban élőt keres fel levélben Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes. Megírja: jövőre egy átlagos lakás fűtése 89 ezer forinttal kerül kevesebbe 2008-hoz képest. A leveleket már a héten elküldi.

Még a héten eljuttatják a háztartásokba a levelet, amelynek feladójaként az ő neve szerepe – közölte Molnár. A levélben ismertetik azokat a lépéseket, amelyekkel „régi jogos igényként” olcsóbb lehet a távfűtés, mint az egyedi gázfűtés.

Emlékeztetett arra, hogy három évvel ezelőtt a távfűtés 20 százalékkal volt drágább, mint az egyéni gázfűtéses lakásban élők rezsiköltsége. 2008-ban és 2009-ben elmaradt az alapdíjemelés, sőt 2009 februárjától csökkent is öt százalékkal. Hozzátette: idén már harmadjára, október elsejétől 14,1 százalékkal csökkent a hődíj is.

A főpolgármester-helyettes közölte: fél év alatt 15 százalékkal mérséklődött a távhő általános forgalmi adója, az áfakulcs augusztusban 20 százalékról 18 százalékra csökkent, jövőre pedig öt százalék lesz. Újratárgyalták a Budapesti Erőmű Zrt.-vel kötött szerződést, így a vállalat egységenként 200 forinttal olcsóbban adja a fűtési energiát.

Kitért arra, hogy a panelprogram mellett elindult a távfűtés szabályozhatóságát és a mérhetőségét megteremtő Öko plusz program is, amely további alapdíjcsökkentést jelenthet a lakóknak

A posztjáról hétvégén távozó főpolgármester-helyettes elmondta azt is, hogy a levelet elküldik Tarlós Istvánnak, a Fidesz frakcióvezetőjének is, hiszen tudják, hogy az ellenzéki politikus nem távfűtéses lakásban él, így nem kaphatná meg a szórólapot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik