Belföld

A karácsonyra készültek a csempészek

Feltehetően már a karácsonyi készülődés jegyében indult el Romániából az a több mint 270 ezer darabos, hamis márkajelzésű gyermekruhákat tartalmazó szállítmány, amelyet a nagylaki átkelőnél fedeztek fel a pénzügyőrök.

A vámosok még csütörtökön ellenőriztek egy, az okmányok szerint Romániából Olaszországba cipőket és egyéb textilárut szállító kamiont. A szigorított vizsgálat során a raktérben összesen 271 483 darab, különböző márkajelzéssel (Hello Kitty, Spider Man, Dragon Ball, Micimackó, Mickey Egér, Barbi) ellátott tornazsákot, sálat, táskát, karórát, pénztárcát, hajcsatot, párnahuzatot, laptopot, plüss figurát találtak – közölte a Vám- és Pénzügyőrség.

A szakértői vélemény szerint a gyermekruházati termékek és kiegészítők hamisítványok, a rajtuk lévő logók miatt megtévesztésig hasonlítanak az eredeti termékekre.

A vámhatóság a több, mint 430 millió forint értékű ruhaszállítmányt lefoglalta, s ismeretlen tettes ellen szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik