Belföld

Az MSZP nyitna a jobboldal felé

A baloldali programot kell továbbvinnie, de nem csak a baloldaliakat kell megszólítania az MSZP következő miniszterelnök-jelöltjének.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének olyan értékeket kell felmutatnia, amelyek nem csak a baloldali választók számára fontosak – jelentette ki Lendvai Ildikó szombaton Budapesten.

Olyan embert jelölnek a december 12-i kongresszuson – folytatta -, olyan emberre tesznek javaslatot a november végi vagy december eleji választmányi ülésen, aki vállalja, hogy egy baloldali program hitelesítője és legfőbb képviselője lesz a választások idején és feltehetőleg utána is.

A pártelnök szerint a jelöltnek vállalnia kell azt is, hogy szélesebbre, messzebbre hangzóan szól, mint a politikai baloldal.
Hozzátette: a jelöltnek vállalnia kell, hogy olyan demokratikus értékeket, normákat mutat fel, amelyek nem csak a baloldali választók számára fontosak.

Arra a kérdésre, felmerült-e az MSZP vezetésében, hogy Mesterházy Attila a Zuschlag-ügyben való érintettsége miatt nem alkalmas a jelöltségre, Lendvai Ildikó azt mondta, természetes, hogy a politikai riválisok mindenkit “körbe fognak lőni”, aki miniszterelnök-jelölt lesz. Azt kérem, tőlük, legalább várják meg a jelölés pillanatát – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik