Belföld

Ma szerződnek a két új rádióval

Ma írják alá a két új országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését a médiahatóság és a pályázaton győztes társaságok képviselői - értesült az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) üléseinek rendszeres résztvevőitől az MTI.

A testület múlt szerdán, a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg.

A nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot az FM1 konzorcium, a kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő – november 18-áig a Danubius Rádió által használt – jogosultságot az Advenio Zrt. nyerte el hét évre.

A döntést bírálta az MDF, az SZDSZ frakcióvezetője pedig parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, ezt azonban a két nagy párt nem támogatta. A döntés másnapján – november 30-i hatállyal – lemondott tisztségéről Majtényi László, az ORTT elnöke.

A Sláger Rádió kedden bejelentette: pert indított a médiahatóság döntés miatt, egyben ideiglenes intézkedésként kérte a Fővárosi Bíróságtól, tiltsa meg a médiahatóságnak, hogy megkösse a műsorszolgáltatási szerződést “a jogellenesen győztessé nyilvánított pályázóval”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik