Szórakozás

Nicolas Cage azt mondja, volt egy testen kívüli pillanata az Ál/Arc forgatásán

PHOTO12.COM - COLLECTION CINEMA / PHOTO12 VIA AFP
PHOTO12.COM - COLLECTION CINEMA / PHOTO12 VIA AFP
Annyira hitelesen alakította karakterét.

A Variety Award Circuit nevű podcastműsorban adott interjút Nicolas Cage, aki beszélt egy keveset John Woo 1997-es akciófilmjéről, az Ál/Arcról is, melyben John Travolta oldalán játszott.

Cage abban egy Castor Troy nevű terroristát alakít, akit Travolta Sean Archer nevű ügynöke üldöz. A sztori szerint egy bombát keresnek, amit Troy rejtett el, de már hat éve kómában fekszik, a rendőrségnek pedig fogalma sincs, hol van a bomba. Hogy kiderítsék, Archer beépül az alvilágba úgy, hogy arcátültetést végeznek rajta, így onnantól Troy fizimiskájával nyomoz tovább. Csakhogy Cage karaktere felébred, ő pedig a rendőr arcát műtteti a magáéra.

A film egy pontján a Troy bőrében lévő Archer lázadást indít a börtönben, itt azt kellett elhitetnie mindenkivel, hogy ő tényleg terrorista. Cage úgy emlékszik vissza, kicsit elszaladt vele a ló a jelenetben.

Volt egy pillanat, amikor szerintem elhagytam a testemet. Meg is ijedtem, hogy színészkedek vagy ez a valóság? Akárhányszor látom a filmet, abban a pillanatban látszik ez az egész a szememben.

Cage szerint az Ál/Arc a független mozik és a nagy stúdiófilmek találkozásának legjobb példája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik