Foci

Desailly Argentínára fogadna

A francia Marcel Desailly szerint Argentína megnyerheti a júniusban kezdődő világbajnokságot. Az 1998-as világbajnok Messiékre tenné a pénzét.

Desailly a goal.com internetes újságnak adott exkluzív interjújában elárulta, hogy ő az argentinokat tartja befutónak – s nem csak a másfél éve a legmagasabb szinten futballozó Messi miatt.
„Úgy érzem, Argentína lesz a világbajnok. Persze, Maradona edzői kvalitásait meg lehet kérdőjelezni, de rendkívül bő keretből válogathat, így aligha tud akkorát hibázni, hogy a gauchók ne érjenek oda. Messin kívül is hemzsegnek a világklasszisok, és az eredményeiket látva, javul az összjátékuk.”

A Milannal 1994-ben Bajnokok Ligáját nyerő, Angliában viszont a Chelsea együttesével is remeklő egykori védekező középpályást nem lepné meg, ha az argentinok ellenfele a döntőben az angol válogatott lenne. Hazája szerepléséhez viszont nem fűz túlzott reményeket, bár érdekes, hogy a nagy többséggel ellentétben ő nem Raymond Domenechben látja a legnagyobb hibát.

„Domenechet talán túl sokat kritizálták. Pedig a legjobb belátása szerint dolgozik, s a tudásának megfelelően igyekezett összeállítani egy működő játékrendszert. A baj az, hogy a játékosok ebben nem partnerek, de ez nem csak a szövetségi kapitány hibája. A válogatott futballistáin is múlik, hogyan szerepelnek majd Dél-Afrikában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik