Foci

Atlético: ezt gyorsan el kell felejteni

A madridi csapat az Európa Liga címvédőjeként volt kénytelen már a csoportkör után búcsúzni, miután csak döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel.

Ahogy arról csütörtökön már beszámoltunk, az Atlético Madrid csalódást keltő 1-1-es döntetlent játszott Németországban a tartalékos Bayer ellen, amely már biztos csoportelsőként fogadta a címvédőt, így a gárda búcsúzott az Európa Liga további küzdelmeitől.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az Arisz együttese legyőzte a Rosenborgot hazai pályán, vagyis ha nyer az Atléti, akkor sem ment volna tovább a csapat, mivel a görög együttes felé billent a mérleg nyelve az egymás közti két meccs után, márpedig spanyol siker esetében pontegyenlőség állt volna fent.

Quique Sanchez Flores, a Matracosok vezetőedzője szerint már az első félidőben volt három biztos helyzete övéinek amivel eldönthették volna a meccset, majd a második felvonásban nyújtott jó játék sem volt elegendő. A tréner még egy kicsit szidta a pálya talaját is, majd levont a konklúziót: ezt a kupakudarcot minél hamarabb el kell felejteni.

Flores azért megpendítette, hogy reméli a következő szezonban ajtóstul ront együttese Európába, azaz a Bajnokok Ligájába vágyik az Atlético Madrid, amely remek kezdés után kissé megtorpant, így a hatodik a bajnokságban, az még csak EL-selejtezőt ér.

A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik