Gazdaság

Egymilliárdból újul meg a nyíregyháza-sóstói fürdő

Nettó 1,1 milliárd forint tervezett ráfordítással egyrészt felújítja, másrészt jelentősen kibővíti a meglévő létesítményt a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.

A projekt keretében három új termálmedence épül, az olasz medence 711 négyzetméteresre bővül és kiegészül egy 23 négyzetméteres pezsgőmedencével, továbbá átalakítják az 50 méteres úszómedencét, amelynek a lelátóját is felújítják. A járulékos munkák része új termálkút fúrása, továbbá öltöző és parkoló építése is.

A munkák becsült értéke nettó 1.108.320.000 forint, amelynek fele uniós és állami támogatás, negyedét a nyíregyházi önkormányzat adja, így a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-re is a negyede jut. Az idén 600 millió forintot tud kifizetni a megrendelő, a maradék pénz csak jövőre áll rendelkezésére.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az elmúlt három év átlagában a nettó árbevétele elérte az évi nettó 1,2 milliárd forintot, amelyből a magasépítés egymilliárdot tett ki. Az ajánlattételi határidő április 22. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, de az értékelési szempontok között túlsúlyos az ár.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja május 3., a szerződéskötésé május 25.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik