Közélet

Emléktekeréssel búcsúzik László Jánostól a Magyar Kerékpárosklub

A klub örökös elnöke a múlt héten hunyt el. A hazai kerékpáros élet egyik legnagyobb hatású alakja és alakítója volt.

A Magyar Kerékpárosklub január 3-án emléktekerést rendez László János, a klub december 23-án, 66 éves korában elhunyt örökös elnöke tiszteletére. A közös bringázás során a város több olyan pontját is érintik majd, amely János munkájának köszönhetően lett jobb és élhetőbb. A szervezők 14 órakor a Városháza parki Bubi gyűjtőállomásnál várják azokat, akik velük együtt szeretnének jelképesen fejet hajtani az emléke előtt.

János 2006 és 2015 ősze között vezette a Kerékpárosklubot, amelyet szívós és kitartó munkával az ország legjelentősebb kerékpáros érdekvédelmi szervezetévé és egyik legsikeresebb civil szervezetévé fejlesztett. Számos fontos törvényi és infrastrukturális változás – köztük a kiskörúti kerékpárút kiépítése, a KRESZ ésszerűsítése és a Bubi közbringarendszer elindítása – fűződik a nevéhez, de a legnagyobb eredménye talán mégsem ez, volt hanem az, hogy nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon polgárjogot kapjon, és évről-évre népszerűbbé váljon a kerékpározás. Ahogy a klub weboldalán olvasható nekrológ írója fogalmazott, „egyike volt azoknak, akik egyértelműen pozitív nyomot hagytak maguk után”.

János temetése december 31-én 11 órakor lesz a Farkasréti Izraelita Temetőben (XII. ker. Érdi út 9.). A temetés nyilvános, a gyászoló család arra kéri azokat, akik szeretnék tiszteletüket tenni a szertartáson, hogy a hely szokásainak megfelelően fedett fejjel jelenjenek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik