Gazdaság

Lehetetlen helyzetben a szerencsejáték ipar

Egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül a szerencsejáték ipar, tavaly a játéktermek, nyerő automaták száma több ezerrel kevesebb lett.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség szerint a május elsején hatályba lépő “pókertörvény” – a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény – mellett a nyerőgépek üzemeltetőire kirótt évek óta fokozatosan növekedő terhek is a magyar szerencsejáték ipart hozzák egyre lehetetlenebb helyzetbe.

2009-re már a vállalkozók több mint felénél a bevétel csak az üzemmenet fenntartására volt elég, ez pedig azt eredményezte, hogy 2009-ben az országban lévő mintegy 20 ezer játékteremből már csak 15 ezer rendelkezett engedéllyel.

A kártyatermek, a játéktermek, a legálisan üzemelő nyerőgépek számának zuhanása, amellett, hogy a szervezők bevétele és így a befizetett adó csökkenését hozza magával, ezres nagyságrendű negatív munkaerőpiaci hatással is jár – idézi a közlemény Schreiber Istvánt, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnökét, aki szerint ez az illegális játékszervezést is ösztönzi.

Az elnök bízik benne, hogy az új kormány világos koncepció mentén rendezi az iparág ügyeit, és megállítja az évek óta tartó eróziót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik