Nagyvilág koronavírus

Járványkezelése miatt feljelentették a szerb kormányt

Youtube.com
Youtube.com
Az ellenzék szerint nem a valós helyzet, hanem a közvélemény alakulása alapján születtek a döntések.

Bűnvádi feljelentést tettek a szerb kormányfő és egészségügyi minisztere ellen – írja a Délhír. A Demokrata Párt és a Szabad Szerbia Közgyűlése nevű szervezet hivatali visszaéléssel vádolja Ana Brnabic miniszterelnököt (a képen) és Zlatibor Loncar tárcavezetőt.

Az ellenzék szerint nem a járványügyi előírásokkal összhangban jártak el, veszélyeztették a szerbek egészségét. A járványügyi intézkedéseket nem a valós helyzet, hanem a közvélemény napi alakulása alapján hozták, hogy a kormány hatalmon maradhasson.

Dragana Rakic, a demokraták alelnöke szerint a szerbek most szembesülnek azzal a ténnyel, amely szerint az országot irányító rezsim az eddigi legkártékonyabb a régió történelmében. Szerinte a kormány tehet arról, hogy Szerbiában békeidőben többen halnak meg, mint más kormányok idején háborús körülmények között.

A Szabad Szerbia Közgyűlésének orvos tagjai emlékeztettek rá, a  válságstáb orvosai régóta szigorúbb intézkedéseket követelnek, de a politika népszerűsége megőrzése miatt erre nem hajlandó. Az MTI azt írta, hogy Szerbiában az új fertőzöttek száma keddre 5896-tal 1 148 645-re emelkedett, a halálos áldozatoké pedig 63-mal 10 018-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik