Sport

Dögös sztárhegedűs írhat sporttörténelmet

Vanessa Mae thaiföldi színekben versenyzik majd Szocsiban. Az ország történetétek második téli olimpikonja lesz, az első nem fejezte be a viadalt.

Műlesiklásban képviseli Thaiföldet a szocsi téli olimpián a világ egyik leghíresebb hegedűse. Vanessa Mae a hétvégén négy kvalifikációs versenyen indult el Szlovéniában, és a Nemzetközi Síszövetség (FIS) szerint teljesítette az ötkarikás selejtezőszintet.

A FIS honlapján azt is közzé tette, hogy a brit állampolgárságú sztár apja hazájának színeiben, Vanessa Vanakorn néven indul majd a téli játékokon.

A szingapúri születésű, kínai anyától és thai apától származó, Angliában felnőtt és jelenleg Svájcban élő 35 éves Mae Thaiföld történetének második téli olimpikonja lehet. Az első 2002-ben Prawat Nagvajara volt, az akkor 43 éves mérnök 30 km-es sífutásban vett részt Salt Lake Cityben, de a verseny közben lábát törte.

Mae tavaly januárban jelentette be, hogy szünetelteti zenei karrierjét egy évre, hogy valóra váltsa álmát, és kipróbálja magát profi síelőként. Abszolút nem számít kezdőnek: négyévesen kezdett el síelni tanulni. Azonban rendkívül korán beinduló zenei karrierje (tíz évesen már nemzetközi hírnévre tett szert hegedűsként) elsőbbséget élvezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik