Élet-Stílus

Nem kell mindig hús a fasírtba – íme!

Kölessel és zöldségekkel is feldobhatjuk.

A fasírt kétségkívül a legnépszerűbb ételek egyike, de hús nélkül is igazán ízletes tud lenni. Érdemes kipróbálni a zöldséges vagy gabonás fasírtot, a finoman karamellizálódó zöldségek édes ízének ugyanis csak kevesen tudnak ellenállni.

Fotó: Shutterstock

Húsmentes fasírtot – amely kiváló alternatíva tízóraira, valamint kirándulásokra – igen sokféle alapanyagból készíthetünk, például kölesből, reszelt zöldségekkel vagy hüvelyesekkel. Adhatunk hozzá friss vagy szárított zöldségeket, különleges, keleti fűszereket, olajokat, fokhagymát, vagy akár chilit is.

A tökéletes íz és állag elérése érdekében, olajozott tepsire téve, sütőben süssük ropogósra. Tálalhatunk mellé fokhagymás tejfölt vagy friss salátát.

A sárgarépás, valamint a zöldséges köles fasírt receptjéért kattintson ide>>>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik