Kultúra

Mácsai Pál: Arra készülünk, hogy nem kell bezárni

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Arra készülünk, hogy nem kell bezárni, egyikünk sem beszél arról, hogy mi lesz az oltási igazolvánnyal, a maszkkal vagy az ülőhelyekkel, de valami biztosan visszajön; úgy orrontom, igazi nagy bezárásra nem lesz szükség” – mondta Mácsai Pál az InfoRádiónak. Az Örkény István Színház igazgatója az új színházi évad előtt nyilatkozott, és azt is mondta, ha mégis újra lezárásokat vezetnének be az országban, „rosszkedv” lesz, a nézőkben pedig növekvő hiányérzet és a streamhez való visszatérés, amelynek gyakorlatát a színházak mára kialakították már.

A 2021/2022-es kilenc bemutató egy része az előző évről húzódik át, hiszen vannak kész előadások, amelyek korábban a világjárvány miatt nem kerülhettek nézők elé.

Reménykedve kezdjük az új évadot, de azért ez az időszak megtépázta az idegrendszereket a színházban, és félünk attól, hogy újra zárni kell. Hogy jó kedv lenne, azt túlzás lenne állítani, de tettvágy van. Jókedv akkor lenne, ha az ország be lenne oltva, úgy, ahogy van, és nem fenyegetne a járvány

– tette világossá.

Mácsai szerint a színházi szakmán belüli politikai szakadék a járvány miatt némiképp háttérbe szorult:

„Minden színház világnézettől, fenntartótól, ideológiától függetlenül kitett magáért, nagyon erőteljes részben kitett magáért a szakmánk” – mondta Mácsai, aki szerint azért olyan nincs, hogy színészek nem állnak szóba egymással, legfeljebb egyes igazgatók másokkal, épp ezért nekik, igazgatóknak kellene példát venniük a színészekről szakmaiságot tekintve, mondta az Örkény Színház igazgatója az InfoRádiónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik