Élet-Stílus

Galandférget nyelt le, hogy lefogyjon

Az interneten rendelte meg a „fogyasztószert”.

Drasztikus lépésre szánta el magát egy amerikai nő. Az Iowában élő túlsúlyos asszony úgy döntött, az úgynevezett féregdiétával számol le a pluszkilóival. Rendelt egy galandféreg petét a neten, majd lenyelte, és várta, hogy csökkenjen a súlya. Ám problémák jelentkeztek az egészségével, ezért felkereste orvosát, és bevallotta, hogy lenyelt egy parazitát fogyókúrás célból. Az orvosa hirtelen nem tudta mit tegyen, és az iowai közegészségügyi intézet szakembereihez fordult tanácsért, akik a napokban ki is adtak egy figyelmeztető közleményt az USA-ban.

„Különösen kockázatos a féregdiéta, az emberi szervezet számára kiszámíthatatlan annak a hatása, hogy milyen pusztítást végezhet. Súlyos egészségügyi kockázatokkal járhat, akár halált is okozhat. Akik fogyni szeretnének, inkább másféle módszerhez forduljanak” – figyelmeztetnek az amerikai szakemberek.

Az emberi szervezetbe kerülő élősködő – amely akár több méter hosszúra is kifejlődhet – ugyanis egészségügyi problémák egész sorát indíthatja el. A parazita a bélben lévő megemésztett, illetve az emésztési fázis egyes szakaszaiban lévő táplálékból fejlődik, ám az „őrült diéta” során egyáltalán nem gyorsítja fel a zsírégetést, hanem éppenséggel komoly mennyiségű táplálékot (pl. vitaminokat, fontos ásványi anyagokat) szív el a gazdatesttől. A fertőzött ember azonban azt hiszi, beindult nála a fogyókúra, pedig valójában teljesen legyengül az immunrendszere, ráadásul súlyos vérszegénység is felléphet nála. Mindez pedig akár halált is okozhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik