Pályán kívül

Áll a bál az antiszemita kézmozdulat miatt

anelka (anelka)
anelka (anelka)

Az angol labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indít Nicolas Anelka, a West Bromwich csatárának állítólagos antiszemita kézmozdulata miatt, amit szombaton a West Ham United elleni (3-3) meccsen tett.

A “fordított” náci tisztelgésnek nevezett mozdulatról készült felvételt a közvetítés során megörökítették, így azonnal beszédtéma lett. Az FA szóvivője vasárnap azt közölte, hogy Anelka kézmozdulata széles körű felháborodást váltott ki.


Ez a mozdulat verte ki a biztosítékot
Fotó: AFP

Az Európa-bajnok francia csatár – aki többek között játszott a Real Madridban, a Chelseaben és a  PSG-ben – a West Ham elleni két góljának egyikénél “mutatott be” egy olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonne ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt. 

Valerie Fourneyron francia sportminiszter a twitter közösségi oldalon azt írta:“Anelka kézmozdulata sokkoló provokáció. Nincs helye az antiszemitizmusnak a focipályán.”

Anelka igyekezett kisebbíteni tette súlyát. Ő a twitteren azt írta:”A kézmozdulat egy különleges tisztelgés barátja, Dieudonne előtt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik