Kultúra

Ötperces vastapsot kapott Cannes-ban Enyedi Ildikó új filmje

A feleségem története a fesztivál nagydíjáért, az Arany Pálmáért van versenyben.

Enyedi Ildikó új filmjének díszbemutatóját szerda este tartották a cannes-i Fesztiválpalota nagytermében, telt ház előtt, a siker pedig nem maradt el: a 2300 néző az utolsó képkockák lepergése után felállva, több mint öt percen át tapsolva fejezte ki a véleményét.

Enyedi Ildikó meghatottan mondott köszönetet a filmben dolgozóknak, illetve a fesztivál szervezőinek, akik a programba választották a Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra is felterjesztett regényéből készült filmadaptációját:

Nagyon köszönöm, hogy itt lehetek önökkel együtt, a film legelső vetítésén. […] Nagyon-nagyon meg akartuk csinálni ezt a filmet, a teljes szívünket beleraktuk. És most útjára indul

– idézi Enyedit a HVG.

A feleségem története vetítésén a stáb jó része, köztük a rendezőnő, a színészek, illetve a magyar stáb jó része is megjelent, a főszerepet játszó Léa Seydoux azonban néhány nappal ezelőtti pozitív koronavírus-tesztje miatt nem tudott eljönni, hiszen Párizsban tölti a karanténját.

Kapcsolódó
Koronavírusos Enyedi Ildikó filmjének francia főszereplője
Pozitív lett a koronavírus tesztje Léa Seydoux francia világsztárnak.

A feleségem története egyike annak a huszonnégy filmnek, ami a fesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért van versenyben, amit a hivatalos válogatásba korábban meghívott több mint negyven film előtt még egy sem nyert el.

Nem ez lenne Enyedi első nagy cannes-i sikere, hiszen 1989-ben Az én XX. századom az Un certain regard-programban bemutatkozva elnyerte a legjobb elsőfilmnek járó Arany Kamerát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik