Élet-Stílus

Betiltották iszlamisták a próbababákat, mert erkölcstelen gondolatokat szülnek

kathy archbold photos / Gettyimages
kathy archbold photos / Gettyimages
Kivéve, ha le vannak fejezve. Akkor engedélyezve van.

Megtiltották a Nigéria északi részén található Kano állam iszlám hatóságai a próbababák használatát a ruhaboltok kirakataiban, mert azok használata szerintük ellentétes a muzulmán hittel, és „erkölcstelen gondolatok szülnek” – jelentette a helyi sajtó.

Az iszlám törvények betartásáért felelős tanács vezetője, Harun Ibn-Sina június 30-án jelentette be, hogy ezentúl tilos lesz a boltokban, üzletekben és privát lakhelyeken is a próbababák használata. A férfi közölte:

A próbababák ellentétesek az iszlám tanításaival, és egyben erkölcstelen gondolatokat szülnek a társadalom egyes tagjaiban.

A hatóságok közölték, hogy először egy felvilágosító kampányt indítanak, majd utána folyamatosan ellenőrizni fogják, hogy ki nem tartja be a tiltást, és azokat letartóztatják, és vádat emelnek ellenük. A helyi sajtóban megjelent hírekben az nem szerepelt, hogy a tiltást megszegő emberek milyen büntetésre számíthatnak.

A tiltásról szóló közleményben ugyanakkor megjegyezték, hogy a fej nélküli próbababák használata továbbra is engedélyezve lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik