Egy 44 ezer brit felnőtt részvételével készített egészségügyi megfigyelés alapján 32 százalékkal kisebb eséllyel halnak meg vagy szorulnak kórházi kezelésre szívbetegség miatt azok, akik vegetáriánus módon étkeznek, mint húsevő társaik.
Az alanyok 50-70 év közötti angolok és skótok voltak, az Oxfordi Egyetem kutatói pedig 11 esztendőn át kísérték figyelemmel az életüket. A 44 500 ember közül 15 100 volt vegetáriánus, 29 400 húst és halat is evett. A vizsgált időszakban szívbetegség miatt 169-en haltak meg, kórházi kezelésre pedig 1066-an szorultak – többségük húst és halat evő volt.
A vizsgálatok szerint a vegetáriánusok vérnyomása alacsonyabb volt, csakúgy, mint „rossz” koleszterinjük szintje, és körükben magasabb volt az egészséges testtömegűek aránya – adta hírül a BBC.