Belföld

Újra megnyit a Liberális Ház

Mintegy 20 millió forintba kerül az SZDSZ-nek a csütörtökön nyíló Liberális Ház, amely egy hónapon át kulturális közösségi térként működik a budapesti Városháza-parkban - közölte Horn Gábor, ügyvivő a még épülő létesítményben tartott sajtótájékoztatón szerdán.

A szabad demokrata politikus elmondta: az augusztus 16. és szeptember 12. közötti időszakban kulturális, közéleti, politikai programokkal várják azokat, akik érdeklődnek a liberális gondolatok iránt. Idén a programok a kultúra témája köré szerveződnek, a fő üzenet, hogy a liberális kulturális értékek meghatározók Magyarországon – tette hozzá.

Közölte: a házat csütörtökön Kuncze Gábor nyitja meg, a volt pártelnök lesz az első nap politikus házigazdája is. Augusztus 20-án itt tart ünnepséget az SZDSZ, az aznapi házigazda Kóka János lesz.

A hagyományostól eltérő kerekasztal-beszélgetésekre készülnek, lesz liberális-liberális vita olyan témákban, mint például a női kvóta, és már visszavonult szabad demokrata politikusokat is kérdeznek majd. Esténként filmeket vetítenek, megemlékeznek Antonioniról és Bergmannról, koncertet ad többek között a Balkán Fanatik, az Ef Zámbo Happy Dead Band, lesznek táncestek és retroklub.

Hozzátette: a belvárosi helyszínt napi 4400 forint plusz áfáért bérlik a fővárostól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik